L’Hotel Picasso es troba just al costat de la desembocadura del Riu Ter, indret bellíssim conegut pels torroellencs com a Gola del Ter, i que està inclós dins del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

El Massís del Montgrí és una formació geològica pre-Pirenaica de roca calcària i que està a la guarda d’un castell del segle XIII i de l’Ermita de Santa Caterina del segle XIV. Conté grans extensions de pinedes, alzines i garrigues, una llarga costa plena de caletes (destaquen Cala Montgó i Cala Ferriol) i altíssims penyassegats, a més de coves i avencs.

Les Illes Medes era la continuació natural del Massís del Montgrí que per erosió se n’ha separat allunyant-se de la costa més d’un quilòmetre. La fauna i la flora que es conserva sota les aigües de les Illes són d’un gran valor natural marítim, única a la costa catalana.

El Baix Ter és una plana fluvial que transcorre per camps cuidadament llaurats i per poblets petits que cadascun conserva la seva singular bellesa i història: Colomers, Verges, Peratallada, Bellcaire, Pals, Palau-Sator, Canapost, Vulpellac, Jafre, Ultramort, Ullestret, etc.

Ruïnes d Parc natural Illes Medes, massís del Montgrí i Baix Ter Posta de sol al Montgrí des de la Gola del Ter La Forada, costa del Montgrí Castell del Montgrí del 1294 en temps d'en Jaume II Panoràmica del Montgrí amb el Riu Ter als peus